Hansje Dol neemt afscheid van De Vrienden

20 sep 2014

Hansje Dol, wie kent haar niet? Deze karakteristieke inwoonster van het Oude Dorp heeft zich jarenlang vol dynamiek ingezet voor het behoud van het beschermde dorpsgezicht en het cultureel en architectonisch erfgoed van Huizen. Hansje stond aan de basis van wat nu ‘de Vrienden van het Oude dorp’ zijn. Bevlogen, bewogen, onconventioneel en overtuigend ging zij te werk en heeft zij het historisch erfgoed van Huizen bij gemeente en inwoners prominent op de kaart gezet. Hansje is voor sommigen een lastige luis in de pels gebleken die veel heeft bereikt.

Na 25 jaar is het mooi geweest en treedt dit boegbeeld terug als bestuurslid van de Vrienden van het Oude Dorp. Betrokken zal zij altijd blijven maar bij formele bijeenkomsten zoals bij de welstands-commissie en inspraak- en informatie-gelegenheden zal zij de Vrienden van het Oude Dorp niet meer vertegenwoordigen.
Op een later tijdstip zal het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp Hansje Dol bedanken en afscheid van haar nemen.

Hansje Dol heeft als inwoonster van Huizen en als bestuurslid van de Vrienden van het Oude Dorp veel tot stand gebracht. Ook heeft zij veel mensen enthousiast gemaakt voor het wel en wee rondom het Oude Dorp. Daar kan ze met genoegen en voldoening op terugkijken.

Foto: Gooi & Eemlander

20 november 2014 — Filed under: Geen categorie,Nieuws — Tags:

Geef een reactie