Slokker gaat terrein Koningin Wilhelminaschool ontwikkelen

Uit: DICHTBIJ.NL – 20 januari 2015
Hoofdgebouw van de Koningin Wilhelminaschool in Huizen.Slokker Vastgoed gaat het terrein van de voormalige Koningin Wilhelminaschool in Huizen ontwikkelen. Het hoofdgebouw van de school aan de Koningin Wilhelminastraat blijft daarbij behouden. Op het terrein komen veertien vrije sector huurwoningen voor 55-plussers met een huur tussen de 700 en 800 euro per maand. Onderdeel van het plan is tevens een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

De ontwikkeling van het KWS-terrein is door het college van burgemeester en wethouders aan Slokker gegund, omdat het plan van de vastgoedonderneming voldoet aan de wens van de gemeenteraad: het in stand houden van het schoolgebouw dat dateert uit de jaren dertig.
Wethouder Marloes Verbeek erkende dat de afgelopen periode veel historische panden in Huizen zijn gesloopt. Ze noemde daarbij het oude postkantoor aan de Kerkstraat als voorbeeld. De sloopdrift heeft inmiddels plaatsgemaakt voor historisch besef. Het huidig college en de gemeenteraad willen historische gebouwen nu liever behouden. Zo ook de oude Koningin Wilhelminaschool.
Het schoolgebouw blijft weliswaar  behouden, maar er moet flink wat gebeuren om het gebouw bewoonbaar te maken. De school kampt met achterstallig onderhoud. ´Een uitdaging´, zo noemt algemeen directeur Bertran Slokker het bouwplan. ´Het is een locatie met een verhaal. Dat verhaal willen wij behouden met de kwaliteit van nieuwbouw erbij’. Voor Slokker is het persoonlijk een bijzonder project. ´Mijn vader heeft hier op school gezeten en ook in de buurt gewoond. Ons kantoor staat aan de overkant van de straat. We zijn een Huizer onderneming, we hebben dus iets met Huizen´, aldus Slokker.
Het plan is afgestemd met de omwonenden en Stichting Behoud het Oude Dorp. Volgens wethouder Verbeek is het plan positief ontvangen. Slokker verwacht dat de bouw aan het einde van het jaar van start kan gaan. De woningen kunnen dan eind 2016 worden opgeleverd. De voormalige Koningin Wilhelminaschool blijft behouden voor het Huizer straatbeeld.

20 januari 2015 — Filed under: Media — Tags:

Geef een reactie