Bebouwing Keugat e.o. gloort aan ’t einder

Uit de Gooi en Eemlander, Door Eddie de Paepe 3-9-2015

HUIZEN – Als alles volgens plan verloopt kan in 2018 begonnen worden met de lang verwachte bebouwing van beide zijden van de Keucheniusstraat. De gemeente wil snel om tafel met omwonenden en andere belanghebbenden.

Huizen heeft vijf miljoen euro neergeteld voor het al jaren braakliggende terrein aan de westzijde van de Keucheniusstraat (nr. 18) en Tuinstraat 12 en 14. Eigenaar Foruminvest heeft de percelen inmiddels overgedragen. Dat maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van het eerste deel van Keucheniusstraat, tussen de Kerkstraat en de Tuinstraat.

De planvorming wordt in twee stukken gehakt. Voor het westelijk deel – het zogeheten Keugat – is de gemeente niet afhankelijk van andere grondeigenaren. Voor de oostkant moet in de komende maanden de medewerking van Visser Bouw Maatschappij en Bouwfonds/IEF Capital worden verkregen. Afhankelijk van de uitkomst van dit overleg wordt de hele strook (van de Vershof tot de Tuinstraat) bebouwd of slechts de hoek Keucheniusstraat/Tuinstraat (eigendom gemeente).

Horeca

De gemeente heeft twee randvoorwaarden opgesteld voor de ontwikkeling van het gebied. Er moeten woningen komen, eventueel gecombineerd met winkels en ’lichte horeca’. Verder moet de verhouding kosten-baten acceptabel zijn.

Daarnaast zijn er denkrichtingen die de gemeente inbrengt in de projectgroep en de stuurgroep, die zich over de invulling van de plannen gaan buigen. Wat architectuur betreft wordt bijvoorbeeld gedacht aan een ’samenhangend bebouwingsbeeld passend bij het oude dorp’ en ’individuele herkenbaarheid’ van de woningen. In de ’multifunctionele’ openbare ruimte is de auto ’te gast’. Verder moet er een ondergrondse parkeergarage komen, gekoppeld aan die van de Blokker.

HIP

In de project- en stuurgroep zitten vertegenwoordigers van het Huizer Initiatiefplatform (HIP), de Vrienden van het Oude Dorp, winkeliersvereniging Hart van Huizen en de omwonenden. De eerste bijeenkomst in dit ’interactieve proces’ vindt nog deze maand plaats. De serie gesprekken moet in mei volgend jaar leiden tot een eindrapport, dat vervolgens door het college aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Na de aanbesteding/gunning van de bouw en het verkrijgen van de benodigde vergunning staan dan – als alles volgens plan verloopt – begin 2018 alle bouwlampen op groen.

4 september 2015 — Filed under: Media — Tags:

Geef een reactie