Visser onderzoekt juridische stappen Keucheniusstraat

Het HuizerNieuws van 17 januari jl bericht over het conflict tussen de gemeente en Gert Jan Visser rondom de Keucheniusstraat. De Vrienden zijn zo vrij om dit zonder commentaar over te nemen.

HUIZEN. Gert Jan Visser heeft de gemeente laten weten dat hij juridische stappen laat onderzoeken tegen de gemeente inzake het dossier Keucheniusstraat. Dit staat in een memo van wethouder Marlous Verbeek aan de raad.

Verbeek vertelt in het memo van 15 december meer over de contacten die er tussen de eigenaar van een deel van de percelen aan de oostzijde van de Keucheniusstraat en de gemeente zijn geweest.

Kaaspakhuis
De gemeente heeft Visser het aanbod gedaan om het gemeentelijk eigendom aan deze kant van de straat – het voormalige kaaspakhuis aan de Keucheniusstraat 18 – over te nemen, zodat hij vanuit deze positie deel kan nemen aan het participatieproces rondom de ontwikkeling van het hele gebied.

Uit een brief van de advocaat namens Visser is op te maken dat de gemeente voor deze grond 2 miljoen euro vraagt. Dat vindt Visser te veel, gezien alle eisen die aan de ontwikkeling worden gesteld, zoals een kwalitatief hoogwaardig bouwplan en een ondergrondse parkeervoorziening.

Geen oplossing
De gemeente laat de raad dan ook het volgende weten: “De heer Visser heeft tot op heden op dit aanbod niet positief gereageerd. Uit de recente correspondentie leiden wij wel af dat dit voor Visser geen acceptabele oplossing is.”

“Wel lijkt Visser een voorkeurspositie te claimen voor ontwikkeling van het gehele gebied, dus ook de westzijde van de Keucheniusstraat, waar hij zelf geen eigendom heeft. Als college zien wij geen aanleiding aan die claim toe te geven.”

“Naar onze overtuiging heeft Visser daar geen recht op, terwijl wij ook een verantwoordelijkheid hebben naar andere (Huizer) bouwondernemers met het oog op gelijke kansen in een open en transparante aanbestedingsprocedure”, aldus de gemeente.

Staatssteun
Visser heeft inmiddels ook zijn advocaat opdracht gegeven een melding voor te bereiden over de overeenkomst van de gemeente met Foruminvest. De gemeente sloot voor 5 miljoen een deal met dit bedrijf voor de aankoop van de gronden en het ontbinden van de Samenwerkingsovereenkomst Keucheniusstraat (SOK).

Omdat het bedrag hoger is dan de geschatte waarde van de gronden vindt Visser dat er sprake is van staatssteun en wil dit gaan melden aan de Europese Commissie. Om alle achterliggende stukken in handen te krijgen, deed hij een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (wob). Dit verzoek is nog niet ingewilligd.

22 januari 2016 — Filed under: Media — Tags:

Geef een reactie