Steun Bouwfonds nodig voor verplaatsen Albert Heijn

HUIZEN – De gemeente Huizen heeft vastgoedeigenaar Bouwfonds gevraagd mee te denken over het verplaatsen van de Albert Heijn van de Lindenlaan naar de rand van het centrumgebied. Het braakliggende terrein aan de Keucheniusstraat is daarbij een optie.

Het verplaatsen van de supermarkt in het Oude Dorp is een wens van de participatiegroep Keucheniusstraat. Deze groep belanghebbenden wil de Albert Heijn naar de rand van het centrum hebben om zo de overlast van de bevoorrading te beperken. Aan de Lindenlaan mag dan geen supermarkt meer terugkomen omdat anders de huidige logistieke problemen niet worden opgelost.

De gemeente is eigenaar van het braakliggende Keugat, waar vroeger het kaaspakhuis van Schaap was gevestigd. Omdat Huizen in het verleden percelen aan de Tuinstraat en de Ceintuurbaan heeft verworven, kan een aanvoerroute van de supermarkt op het Keucheniusterrein vanaf de kant van de Ceintuurbaan/Tuinstraat worden gecreƫerd.

Voor de verplaatsing van de supermarkt is de medewerking van Albert Heijn nodig, evenals die van Bouwfonds, de eigenaar van de winkelpanden in de Lindenlaan. De gemeente vraagt de vastgoedeigenaar mee te denken, maar maakt tegelijk wel duidelijk dat de medewerking van Bouwfonds en Albert Heijn de Huizen niets mag kosten. De grond aan de Keucheniusstraat moet de gemeente 2 miljoen euro opleveren. Het college benadrukt daarom in haar brief aan Bouwfonds dat de wens van de participatiegroep alleen uitvoerbaar is als Bouwfonds en Albert Heijn hieraan willen meewerken.

Bron: Dichtbij.nl dd 17-02-2016

Noot. De Vrienden willen duidelijk stellen dat over deze optie intern nog een ei moet worden gelegd. Dat gebeurt deze week, we laten je vervolgens zsm weten wat het standpunt van de Vrienden is.

17 februari 2016 — Filed under: Media — Tags: ,

Geef een reactie