Uitnodiging. Uitgestelde infoavond over de toekomst van het Oude Dorp

keuchenjniushof by Visser

Artist impression van de nieuwe Keucheniushof

Maandag 6 maart, ’t Visnet, de Ruyterstraat 7, aanvang 20.00 uur

Helaas moest de eerste informatieavond (die gepland stond op 15 februari j.l.) over de toekomst van het Oude Dorp in het algemeen en de Keucheniusstraat in het bijzonder op het laatste moment uitgesteld worden. De organiserende participatiegroep zag geen mogelijkheid om de plotseling veranderde situatie in te passen in een goed, helder en vooral objectief verhaal. Uitstel was noodzakelijk door:

  • enerzijds de bekendmaking van de toewijzing voor de bouw van het Keucheniushof aan Visser Bouwmaatschappij;
  • anderzijds het om financiële redenen afwijzen van de mogelijkheid tot ondergronds parkeren in het centrumgebied.

De participanten hebben zich  permanent ingezet voor een sfeervol, levendig, authentiek en karakteristiek centrum, verkeersveilig en zoveel mogelijk autoluw. De nieuwe Keucheniushof was daarin de eerste aanzet: een plek om te wonen, te winkelen, te verblijven, te ontmoeten, met lichte horeca en kleinschalige dienstverlening, het begin van een totaalaanpak voor het Centrum van het Oude Dorp. Dat was het uitgangspunt, dat was vastgelegd.

Is de situatie wezenlijk veranderd nu de plannen er in ruwe vorm liggen? Blokkeren die dan wat er op termijn moet en kan gebeuren? Moeten we dan weer een robbertje gaan vechten met de gemeente met het risico dat er weer uitstel plaats vindt? Is het niet prima dat er na meer dan 20 jaar gedoe eindelijk iets gebeurt?

Wij willen van u horen, als direct betrokkene of indirect belanghebbende, of u het Keucheniusgebied aantrekkelijk en geslaagd vindt zoals het nu wordt voorgeschoteld; of de plannen, zoals met de gemeente afgesproken, op termijn ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden; of het dorp zoals de gemeente dat ziet ook het dorp is dat u zo graag ziet. Daarover willen uw mening.

KOM MEE. DENK MEE. PRAAT MEE.

Laat svp weten of u aanwezig/afwezig bent via infokeuhof@gmail.com

Deze avond wordt georganiseerd door het Huizer Initiatief Platform, de winkeliers van ‘t Hart van Huizen en de bewoners van de Tuinstraat.

4 maart 2017 — Filed under: Nieuws — Tags:

Geef een reactie