Artist impressions van het Keuhof: de schone schijn bedriegt nog al.

   De Huizer Courant publiceerde op 15 oktober jl een blij bericht over de voortgang van de Keucheniushof vergezeld van een tweetal tekeningen waarvan vastgoedondernemer Gerrit-Jan Visser met enige trots zegt:

“Ik ben zeer tevreden over de pas  gepresenteerde tekeningen van het Keucheniushof. Dit zijn nu geen impressies meer, maar het zijn tekeningen zoals het er daadwerkelijk uit gaat zien. Ik ben trots op dit resultaat”.  

Toch moet je enige nuancering aanbrengen bij dit soort tekeningen. Want het is een slechts deel van de werkelijkheid. Waar staan hier de auto’s geparkeerd? Die komen niet in een parkeergarage, maar gewoon bovengronds. En de nietjes met fietsen? En de vrachtauto’s bij de AH parkeergarage? Maar ach, wat zouden we nog langer zeuren. De Keucheniushof komt er en dat is op zich goed.

Hoe gaat het nu verder? Er is nu een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Inwoners kunnen daar tot 30 november op reageren. Het te ontwikkelen Keucheniushof bestaat uit 22 eenheden. In het plan worden13 woningen en 6 appartementen gerealiseerd. Met daarbij 3 commerciële ruimtes. Winkels dus, zo mogelijk. Het parkeren is bovengronds. Er komen 26 parkeerplaatsen in het gebied, ook tussen de woningen, waarvan zeven aan de straatzijde Keucheniusstraat.
De gemeenteraad besluit op 8 februari 2018 definitief over de plannen. En vervolgens  kan er een gat worden gevuld. Laten we maar hopen dat de trots van Gerrit-Jan Visser gedeeld wordt door de burgers van Huizen.

 

23 oktober 2017 — Filed under: Nieuws — Tags: ,

Geef een reactie