Tijdelijke busremise aan Randweg

Connexxion heeft bij de Provincie NH een aanvraag voor een tijdelijke busremise op het terrein naast de kalzandsteenfabriek gedaan.

 

De provincie heeft aan Connexxion voor de komende 10 jaren een concessie verleend om met volledig elektrische bussen te gaan rijden. Omdat de actieradius van elektrische bussen beperkt is, is naast Hilversum ook in Huizen een oplaadstation nodig. Naast de kalkzandsteenfabriek is daarvoor een plekje gevonden.

De provincie heeft hier positief op besloten. Ter plaatse is een aardkundig monument aanwezig. Voor de te realiseren wasstraat zal een olie- en benzineafscheidingssysteem moet worden ingegraven. Vanwege het aardkundig monument moet de provincie een ontheffing verlenen. Dat besluit ligt tot 21 november a.s. officieel ter inzage bij o.a. de gemeente Huizen.

 

De Vrienden van het Oude Dorp

Geef een reactie