Kos en Van Kleef samen aan de slag rond Krachtcentrale

48b339a1-fd73-4cf2-9422-37cfd9eeaf3f_thumb840

Zou het uiteindelijk toch gaan lukken met de Krachtcentrale? In het HuizerNieuws van vrijdag 15 januari jl lazen we het volgende bericht, dat in elk geval hoopgevend klinkt.

Huizen. Peter Kos Beheer BV en de gebroeders van Kleef gaan samen werken aan het gebied rond de Krachtcentrale. Dit hebben zij uitgesproken in een overleg met de gemeente. Dit overleg vond al op 2 december plaats en is op 7 januari in een memo door wethouder Marlous Verbeek aan de leden van de commissie Fysiek Domein die dit op woensdag 27 januari zullen bespreken.

Uitbreiding Thales
Van Kleef wilde graag bij Thales een uitbreiding hebben ten noorden van de Krachtcentrale. Hier was Peter Kos niet blij mee die samen met Pieter Hogenbirk aan de slag wil met de Krachtcentrale, omdat dit vooraf niet bekend was. Nu hebben beide partijen uitgesproken om samen met de gemeente aan een oplossing te werken en zelfs samen voor het terrein ten zuiden van de Krachtcentrale een plan te gaan maken.

BN International
De gemeente zal het geld dat zij krijgt door de verkoop van de grond ten noorden van de Krachtcentrale investeren om de kavel ten zuiden van BN International te kopen. Het is wel de bedoeling dat deze investering op een nog te bepalen wijze bij de gemeente terugkomt.”We zijn nu bezig met de gesprekken en zijn er blij mee. We verwachten dat we er inderdaad met zijn allen uit zullen komen”, zegt Peter Kos in een reactie.

Levendigheid
“We willen ten zuiden van de Krachtcentrale iets ontwikkelen met hoogwaardige architectuur en levendigheid. We hopen de loodsen of een deel van de loodsen van BN International daarvoor te kunnen gebruiken. “De gemeente wilde graag van het gebied tussen de haven en het centrum een gebied maken waar iets te beleven valt, zodat beide dorpsdelen met elkaar verbonden worden. De intentie van alle partijen is om dit op deze wijze in te gaan vullen.

18 januari 2016 — Filed under: Media — Tags:

Geef een reactie