Goed gesprek over boerderij Valkenaarstraat

Afgelopen dinsdag (14 juni jl) zaten alle belanghebbenden bij elkaar: de eigenaar van de boerderij aan de Valkenaarstraat, de omwonenden en de Vrienden van het Oude Dorp. Dat werd zonder meer een prettig gesprek waarbij de commotie van de afgelopen dagen omgezet werd in een positieve houding van all3D Valkenaarstraat 05 - 10-06-16e betrokkenen.

Op basis van nieuwe schetsen, als uitgangspunt voor de aanpassingen van het cultuurhistorisch  3D Valkenaarstraat - 10-06-16
pand, verdwenen de grootste pijnpunten en werd er nader overleg tussen de eigenaar en de omwonenden afgesproken. Zo lijkt het allemaal goed te komen, en dat is prettig voor alle partijen. Rest de Vrienden nu een volgende taak: de gemeente bewegen andere normen vast te stellen voor panden met cultuurhistorische waarde alsmede monumenten en uitbreiding van het beschermde dorpsgezicht. Dat zal nog wel enige voeten in de aarde hebben. Maar het is alleszins de moeite waard. Anders gezegd: de Vrienden vinden dit een absolute noodzaak ter bescherming van het karakter van het Oude Dorp Huizen. Daar staan we namelijk voor!

16 juni 2016 — Filed under: Nieuws

2 Comments

  1. Als een van de omwonenden was ik afgelopen dinsdag aanwezig bij dit gesprek.
    Het was inderdaad een positieve ontmoeting, maar ik vind de weerslag van het gesprek
    niet geheel juist.
    De nieuwe eigenaar heeft aan de hand van een nieuwe schets aangegeven hoe het eventueel
    ook zou kunnen.
    Er is echter geen enkele toezegging gedaan dat dit nieuwe ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden. Ook is er geen afspraak gemaakt met de omwonenden omtrent de voortgang. Hij heeft wel toegezegd bij een van de direct betrokkenen te gaan kijken.
    Ik als omwonende roep in deze nog geen hosanna.

    Leo vonk — 16 juni 2016 17:58Beantwoorden

    • De eigenaar heeft aangegeven dat hij op basis van de getoonde nieuwe schetsen de bouwtekeningen zou laten uitwerken. Dat is dan de volgende fase om eea opnieuw te beoordelen en eventueel te reageren. De Vrienden zullen uiteraard het vervolg nauwgezet in de gaten houden en wanneer nodig in actie komen. Niemand roept nog hosanna. Maar er is wel een verschil in de verhoudingen ontstaan. In eerste instantie stond het mes op tafel, nu is er en wordt er met elkaar gesproken op een redelijke toon. De eigenaar is behoorlijk door het stof gegaan en heeft zijn initiële plannen drastisch gewijzigd in lijn met wat de Vrienden en omwonenden voorstaan. Dat lijkt ons in eerste instantie een groot winstpunt. En hoe het definitief uitpakt moet binnenkort blijken.

      Jan Groothuis — 16 juni 2016 21:10Beantwoorden

Geef een reactie