Informatieavond over de toekomst van het centrum

Keu-Oost Visser

Het voorgestelde Keu-Oost met appartementen zonder winkels, ingang eigen parkeergarage in de Tuinstraat, geen verbinding met de Lindenlaan, geen oplossing voor verkeer en bevoorrading bestaande winkels

Uur U nadert. In april neemt de gemeenteraad een definitieve beslissing over de bouwplannen voor zowel de Westzijde van de Keucheniusstraat als de Oostzijde. Da’s mooi kun je dan zeggen, dan gebeurt er tenminste iets na meer dan 20 jaar kommer en kwel. Maar wanneer we niet oppassen leidt de uitvoering van de huidige plannen wederom tot talloze onverkwikkelijkheden en is het een opmaat tot stevig gedonder in de glazen. Want weet jij nu wat er staat te gebeuren? En wat er nog meer zou moeten gebeuren om het centrum van ons Oude Dorp te transformeren in een gebied

  • waar je in de toekomst ontzettend leuk kunt wonen, winkelen, wandelen, een borrel drinken, op een terras een koffie doen of een klein hapje eten;
  • Waar de winkelbevoorrading goed is geregeld;
  • Waar je niet door auto’s omver wordt gereden omdat er dan nauwelijks meer auto’s rondrijden;
  • En waar je als je zelf met de auto komt op de Ceintuurbaan zorgeloos de parkeergarage inrijdt en dus niet moet zoeken naar een mogelijkheid om te parkeren.

En zo is er nog wel meer

Marktplein sfeer

Wonen, winkelen, wandelen, een borrel drinken, op een terras, een koffie doen of een klein hapje eten: dat moet toch kunnen in Huizen!

Afspraken termijnagenda nakomen. De participatiegroep, waar ook de Vrienden deel van uitmaken, willen dat de gemeente de gemaakte en breed gedragen afspraken nakomt: de visie op de toekomst van het centrum in het  Oude Dorp. Dan hebben we het niet over het bebouwen van het voormalige Keugat, maar vooral over het honoreren van de zogeheten termijn agenda. Want daarin is luid en duidelijk aangegeven wat je moet doen en moet laten om het centrum te veranderen in een gebied waar we als Huizer trots, blij en vrolijk van worden.

Verkeersveiligheid, parkeren en bevoorrading winkels. Dit onderwerp is punt 4 van de termijnagenda. Ongelooflijk belangrijk voor de toekomst. Daar willen we het in eerste instantie met jou over hebben. We willen je informeren, horen wat jij ervan denkt, vernemen hoe jij het ziet. Daarom wordt deze interactieve informatieavond georganiseerd.

Thema: Waar gaan het heen met het centrum in Huizen? De avond bestaat uit 2 delen: eerst informeren, daarna discussiëren aan de hand van een aantal stellingen. Zoals:

  • De toekomst van het centrum in het Oude Dorp is meer dan een paar huizen en winkels aan de Keucheniusstraat;
  • De toekomst van Huizen wordt bepaald door een sfeervol, karakteristiek, verkeersveilig en autoluw centrum, zonder zware vrachtwagens, met ondergronds parkeren, met goed bereikbare winkels voor alle Huizers.

Datum, plaats en tijd

  • Wanneer: woensdag 15 februari
  • Waar: Businesslounge S.V. Huizen, Sportpark De Wolfskamer,IJssselmeerstraat 3
  • Aanvang: 20.30 uur, zaal open 20.00 uur
  • Gespreksleider: Joop Daalmeijer (oud-journalist, omroepdirecteur, programmamaker)

Bij voorkeur aanmelden via jan@vriendenvanhetoudedorphuizen.nl

 

!!Kom mee, denk mee, praat mee, beslis mee!!

 

Deze avond wordt georganiseerd door het Huizer Initiatief Platform, de Vrienden van het Oude Dorp Huizen, de winkeliers van ‘t Hart van Huizen en de bewonersgroep Tuinstraat

28 januari 2017 — Filed under: Nieuws

Geef een reactie